"Well, I'm gonna get out of bed every morning... breathe in and out all day long.
Then, after a while I won't have to remind myself to get out of bed every morning and breathe in and out...
and, then after a while, I won't have to think about how I had it great and perfect for a while."

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Στέλλα. Κι αυτή.

 Η Στέλλα κάνει .. αγριάδες στον Αντώνη Σρόιτερ

Την είδα τις προάλλες στην Αυτοψία, στον ALPHA. (έχει πολλά ζωάκια, η Στέλλα είναι στους χρόνους 17'.08'' , 36'.50'' και 1.01'.12'' του βίντεο). Άκουγα να λένε την τραγική ιστορία της ενώ εκείνη τους έγλειφε τα χέρια και τους έκανε βαρελάκια & τσαλίμια για να της τρίψουν την κοιλίτσα.

(Στις 26 του μηνός, γιορτάζει. Στείλτε της κανά δωράκι...)

 Περιληπτικά: έχει φάει τόσο ξύλο από το πρώην αφεντικό της για να γίνει αγριόσκυλο και να κερδίζει κυνομαχίες, που της σακάτεψε το πόδι και της έβγαλε το μάτι. Αλλά αγριόσκυλο, δεν έγινε. Σ' όλες τις σκηνές του βίντεο είναι σαν την καλή χαρά, μες το παιχνίδι και τα χάδια.

Η Στέλλα στο καταφύγιο που φιλοξενείται.
(Στο τέλος της ανάρτησης θα βρείτε πληροφορίες για την ιστορία της
και τρόπους να την βοηθήσετε)

Κάπου στο 2007 είχα γράψει ένα κείμενο με πρωταγωνίστρια μια αδέσποτη σκυλίτσα, το οποίο όμως δεν θέλησα να δημοσιεύσω τότε που γράφτηκε, αλλά "ήρθε η ώρα του" κανά δυο χρόνια μετά περίπου. Βλέποντας στην εκπομπή αυτήν την Στέλλα, θυμήθηκα μία άλλη Στέλλα για την οποία έγραψα κάτι τον Σεπτέμβριο του 2011, αλλά επίσης δεν ήθελα τότε να το δημοσιεύσω. Ήρθε κι αυτού η ώρα του. Αφιερωμένο, λοιπόν σ' αυτό το υπέροχο πλάσμα που μου το θύμησε:

~     ~     ~     ~     ~

Ο,ΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ


Τη βρήκαν στο πάτωμα μέσα σε μια λίμνη αίματος. Μέλη ακρωτηριασμένα και απομακρυσμένα από τον τόπο του εγκλήματος. Από τα τραύματα έβγαιναν συγκεχυμένα συμπεράσματα. Πρέπει άλλα να είχαν κοπεί με τσεκούρι και άλλα με πριόνι. Η καρδιά πάντως είχε σίγουρα ξεριζωθεί με ανθρώπινο χέρι.

Ήταν κάτι που μόλις θύμιζε άνθρωπο, παρόλα ταύτα ζούσε. Το καταλάβαιναν γιατί υπήρχε αναπνοή, όσο δύσκολα κι αν την εντόπιζαν ανάμεσα στα αίματα που ανέβλυζαν από το στόμα της και το μίγμα βλέννας και δακρύων που έτρεχε από τη μύτη της.

Μαζεύτηκαν όλοι όσοι την αγαπούσαν. Κι ευτυχώς ήταν πολλοί. Άλλος σφουγγάρισε το πάτωμα, άλλος την έκανε μπάνιο, άλλος της καθάριζε τα πρόσωπο από τα ανάμεικτα υγρά, άλλος πάλευε να σταματήσει το αίμα από τα σημεία που κάποτε υπήρχαν μέλη και καρδιά.

Της μιλούσαν. Της έλεγαν πως ήταν πολύ τυχερή που έζησε. Πως «ουδέν κακόν αμιγές καλού». Πως μπορεί να μην το καταλαβαίνει τώρα, αλλά θα το δει αργότερα κάποια στιγμή, δεν μπορεί.

Δεν έβλεπαν να πηγαίνει καλά. Το αίμα συνέχιζε να τρέχει από παντού, οι πληγές κακοφόρμιζαν, δεν έτρωγε, δεν κοιμόταν. Της πρότειναν να πάει σε γιατρό. Η ίδια στην αρχή δεν έβρισκε το λόγο... Τι θα της έκανε? Μπορούσε να σταματήσει την αιμορραγία? Να ξαναβρεί και να της ράψει τα μέλη της? Να ξαναβρεί και να επανατοποθετήσει την καρδιά της? Κι αν βρίσκονταν ποτέ όλα αυτά, ήταν ποτέ δυνατόν να ξαναγίνει όπως πριν? Κανένας άνθρωπος, κανένας γιατρός, κανένας...

Όταν άρχισε να εύχεται να μην είχε επιζήσει, αποφάσισε και να πάει στο γιατρό. Γιατί ούτε η ευθανασία ήταν λύση. Ακόμα κι αυτό που είχε απομείνει από εκείνη, για το σημαντικότερο πρόσωπο στη ζωή της, ήταν απαραίτητο. Από εκείνη περίμενε να τρέχουν χέρι-χέρι και ν’ αγκαλιάζονται. Όπως παλιά, όπως πάντα.

Σκέφτηκε μήπως ο γιατρός τη βοηθήσει με κάποιο τρόπο. Ήταν σίγουρη πως δεν θα έχει να της προτείνει κάποιο τρόπο να αγκαλιάζει χωρίς χέρια και να τρέχει χωρίς πόδια. Αλλά... γιατρός είναι αυτός. Κάτι. Κάτι. Να πει πως το δοκίμασε κι αυτό.

Έχουν περάσει περίπου δύο εβδομάδες από τότε που τον επισκέφθηκε. Εξακολουθεί να είναι ακρωτηριασμένη, να αιμορραγεί ακατάπαυστα... Δεν έχει μεγάλη διαφορά από το πώς ήταν όταν την πρωτοβρήκαν, εκτός από το ότι είναι καθαρή εξωτερικά, και ξεγελάει. Ακόμα δεν μπορεί να «φυτρώσει» μέλη και το αίμα όσο πάει και σώνεται. 

Τελικά η ασπιρίνη που της έδωσε, δεν βοήθησε και πολύ...

10/09/2011


~     ~     ~     ~     ~

ΠΗΓΕΣ:


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ POST:
Ο χρήστης Pitbull-Rescue.gr κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Καταφύγιο Ζώων-Animal Refuge.
Στέλλα-ενας βασανισμένος θησαυρός

Η πανέμορφη Στέλλα μας είναι ένα αξιάγαπητο και αγαπησιάρικο πλάσμα, που περιμένει με λαχτάρα το δικό της ΠΑΝΤΟΤΙΝΟ ΣΠΙΤΑΚΙ..
Εμείς με την αγάπη και την φροντίδα μας καταφέραμε να γιατρέψουμε τις "πληγές " της ψυχής της..
Η θλιβερή ιστορία της δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
Ήταν θυμα κυνομαχιών που έκανε οτι μπορουσε για να ανταποκριθεί στις εντολές του "πρώην" ιδιοκτήτη της σε κάθε κυνομαχία που την έβαζε να παίρνει μέρος. Οι πληγες που είχε στο σώμα της οταν πρωτοήρθε κοντά μας,μαρτυρούν οτι πήρε μέρος σε πολλές.
Και ως αντάλλαγμα ξυλοκοπούνταν άγρια απο τον πρώην ιδιοκτήτη της..
Τόσο ξύλο που το ενα μάτι της ήταν σε άθλια κατάσταση και αναγκαστικά έγινε αφαίρεση
Τόσο ξύλο που έχασε την σωστή λειτουργία του πίσω ποδιού της.
Συμφωνα με τους γιατρούς αυτά δεν εγιναν απο κυνομαχίες,οπως οι υπολοιπες πληγές στο σώμα της.Αυτά έγιναν απο ανθρώπινο χέρι...Το χέρι του "ανθρώπου της

Η Στέλλα μας πέρασε τόσα πολλα και της αξίζει ένα σπιτακι με φροντίδα, στοργή και ΑΓΑΠΗ!!! Όλα όσα στερήθηκε από τον πρωην ιδιοκτήτη της..
Ποιός λοιπόν θα ήθελε να δώσει μια ¨δεύτερη ¨ευκαιρία σε αυτη την βασανισμένη ψυχούλα???
Η Στέλλα μας χρειάζεται ένα άνθρωπο που θα παραβλέψει την αναπηρία της
Λοιπόν τι περιμένετε?
Πάρτε τηλ/νο
6946724627Ελισσάβετ ( Μεσημεριανές ώρες 12:00 - 16:00)
Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις από υπεύθυνους φιλόζους και γνώστες της φυλής..

Η ιστορία της....

Η Στέλλα είναι ενα Stafffordshire Terrier. Αυτά που κάποιοι αποκαλούν "σκυλιά-μαχητές", "δολοφόνους", "μηχανές θανάτου".
Η Στέλλα έμαθε απο τον πρώην ιδιοκτήτη της να είναι όλα αυτά.Ηταν καλή μαθήτρια κι εκανε οτι μπορουσε για να ανταποκριθεί στις εντολές του σε κάθε κυνομαχία που την έβαζε να παίρνει μέρος.Οι πληγες που είχε στο σώμα της οταν πρωτοήρθε κοντά μας,μαρτυρούν οτι πήρε μέρος σε πολλές..Η ανταμοιβή της ήρθε επισης σε μεγάλες
ποσότητες.Τι ήταν;
ΞΥΛΟ.Πολύ ξύλο.Τοσο ξύλο που το ενα μάτι της ήταν σε άθλια κατάσταση και αναγκαστικά έγινε αφαίρεση.Τόσο ξύλο που έχασε την σωστή λειτουργία του πίσω ποδιού της.
Συμφωνα με τους γιατρούς αυτά δεν εγιναν απο κυνομαχίες,οπως οι υπολοιπες πληγές στο σώμα της.Αυτά έγιναν απο ανθρώπινο χέρι...Το χέρι του "ανθρώπου της".Το χέρι απο το οποίο η Στέλλα περιμενε ενα χάδι κι ένα μπράβο που δεν ήρθαν ποτέ.Το χέρι που κατέληξε να σημαίνει για αυτήν τρόμο και πόνο.
Μέχρι που μάθαμε την ιστορία της και την πήραμε κοντά μας.Τα χέρια που την πλησιάζουν τώρα,σημαινουν αγάπη,χάδι και λιχουδιές.Το ξέρει και κάνει σαν τρελλή απο χαρά όταν κάποιος πλησιάσει στον χώρο της.
Η Στέλλα είναι μαζι μας χρόνια και είναι απο τα πιο αγαπημένα ζώα όλων όσων μας έχουν επισκεφτεί και την έχουν γνωρίσει απο κοντά.Η αγάπη την έχει βοηθήσει να ξεχάσει την σκληρή προηγούμενη ζωή της.Εχει ξεχάσει την κόλαση που πέρασε στα χέρια "ανθρώπων".
Είναι ο θησαυρός μας,η μασκωτ μας,η αδυναμία μας..Είναι μια ψυχή που διψάει για την επαφή,τα χάδια,τις αγκαλιές,την προσοχή των ανθρώπων.
Είναι όμως και η έγνοια μας.Μας στεναχωρεί πολυ που ο χρονος μας ειναι τοσο περιορισμένος.Μας λυπεί που η Στέλλα δεν εχει ακομα χαρεί οτι της αξιζει.Τον δικο της άνθρωπο και σπιτι.Σκεφτόμαστε ομως που θα ήταν τώρα και αν θα ζούσε ακομα αν δεν είχαν διασταυρωθει οι δρόμοι μας και μονο αυτή η σκεψη μας παρηγορεί
κάπως.Μας πονάει επίσης που λόγω της επιθετικότητας προς τα άλλα ζωα,που είναι το μόνο που δεν καταφερε να ξεχάσει απο τον εφιαλτη που ζούσε,δεν μπορει να κυκλοφορήσει ελεύθερη στον χώρο ,οπως τα άλλα ζώα
μας.Μας πονάει που οι περισσοτεροι θα δουν ενα μεγαλουτσικο σε ηλικια ζωο,μονοφθαλμο και κουτσο και οχι το μεγαλείο και την απίστευτη καρδιά της.
Δεν πιστεύουμε πραγματικά οτι η Στέλλα θα φύγει ποτέ απο κοντά μας για το καινουργιο της σπίτι.Η ελπιδα όμως πεθαινει τελευταία.Ελπίζουμε λοιπόν με αυτο το αλμπουμ να γινει το θαυμα και να υπάρξει αυτός ο ενας που θα δει την Στελλα και θα την αγαπήσει οσο κι εμείς.Οχι,δεν είναι κουταβακι,χαριτωμενο και αρτιμελές.Ειναι ομως ενα πανεμορφο και περηφανο ζώο που πέρασε πολλά και της αξιζει να ΖΗΣΕΙ επιτελους κοντά στον ανθρωπο της.Τον αληθινό,όχι μόνο κατ'ευφημισμό.
Η Στέλλα έχει επίσης μπει στο προγράμμα εικονικων υιοθεσιών μας.Οποιος την αγαπήσει αλλά δεν μπορεί να την υιοθετήσει,έχει την δυνατοτητα να την υιοθετήσει εικονικά,με 15 Ευρω τον μηνα,για οσο διαστημα θελήσει ή μέχρι (ΑΜΗΝ) να υιοθετηθεί.Θα λαμβανει φωτογραφίες και νέα της,θα μπορεί αν ειναι στην Θεσσαλονικη να ερθει να την επισκεφτεί και να την βγάλει βόλτα,να της δώσει ακομα και τα μπισκοτα που τόσο λατρευει και περιμενει ανυπομονα.
Αν δεν μπορείτε να την υιοθετήσετε πραγματικά ή εικονικά παρακαλουμε τουλάχιστον να την προωθήσετε.Ισως μεσα απο την δική σας προώθηση την δει ο άνθρωπος της,το ταίρι της,αυτός ο τυχερός που θα πάρει την Στέλλα μας σπίτι του και θα περάσει μαζί της την υπόλοιπη ζωή του.

Καταφύγιο Ζώων - Animal Refuge
Ζωοφιλικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα - Non-profit Animal Welfare

Mail: animalrefuge.katafigiozoon@gmail.com

PAYPAL: katafigiozoon.animalrefuge@gmail.com

Αccount: 208/296013-33 National bank of Greece,
Monastiriou branch (208) ETHNGRAA
IBAN GR6001102080000020829601333,